Συνέδρια

9 Νοεμβρίου 2015

8o Συνέδριο ‘FOSSCOMM’.

Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο FOSSCOMM 2015 (7-8 Νοεμβρίου 2015, ΤΕΙ Αθήνας), με θέμα τη χρήση ανοικτού λογισμικού και ανοικτών δεδομένων. Το φετινό FOSSCOMM οργανώθηκε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και τους φοιτητές του.
Η παρουσίαση της ENVENA ΕΠΕ είχε θέμα τα «Ανοιχτά δεδομένα και προστασία του περιβάλλοντος» και περιελάμβανε πληροφορίες για τα διαθέσιμα ανοικτά δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο η επιστημονική κοινότητα, όσο και οι πολίτες.

——————————————————————————————————————

23 Μαῒου 2015

Διεθνές Συνέδριο ‘RECIS 2015′.

Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο RECIS 2015 (22-23 Μαΐου 2015, Σαντορίνη), με θέμα «Κινητές μονάδες διαχείρισης αποβλήτων: Νομοθετικό Πλαίσιο, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση και Παραδείγματα». Στόχος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015) είναι «να αποτελέσει τόπο ενημέρωσης και συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων για το ζήτημα, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών φορέων, των εκπροσώπων των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών και των εταιρειών του χώρου ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης στα νησιά.»

——————————————————————————————————————

4 Ιουλίου 2008

Συνέδριο ‘Protection and Restoration of the Environment IX’.

Στελέχη της ENVENA ΕΠΕ συμμετείχαν στην ομάδα που εργάστηκε στο ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων κατά τη διάρκεια του ελέγχου του εργοστασίου στα πλαίσια της παράδοσης-παραλαβής του έργου. Μέρος των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο ‘Protection and Restoration of the Environment IX’ (29/6 – 3/7/2008, Κεφαλονιά), με θέμα «Composition and chemical properties of RDF produced at a MSW mechanical separation plant in Greece». Ο στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της έγκαιρης επιστημονικής έρευνας και την εφαρμογή μελετών από μηχανικούς και επιστήμονες για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.»

——————————————————————————————————————