Νέα

24 Ιανουαρίου 2024

7ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το 7ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση. H Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr, συνδιοργάνωσανν το Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση, την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά και αναδεικνύοντας το άμεσο και προσεχές μέλλον μιας νέας καθημερινότητας με πρωταγωνιστή την ηλεκτροκίνηση, το Συνέδριο εστίασε σε τέσσερις θεματικούς άξονες: Infrastructure Talks, Transport Talks, Innovation Talks & Safety Talks.

——————————————————————————————————————

2 Νοεμβρίου 2023

15η Πανελλήνια Σύνοδος ΦοΣΔΑ

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε τη «15η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΣΔΑ». Η σύνοδος έγινε στην Καλαμάτα (2-4 /11/2023) και περιελάμβανε τις πρώτες δύο ημέρες ομιλίες και συζήτηση και την τελευταία ημέρα επίσκεψη στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Αρκαδίας.

——————————————————————————————————————

28 Σεπτεμβρίου 2023

Συνέδριο «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μέσων της Ναυτεμπορικής και το CGTN. Εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ναυτιλιακής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και αναλυτές εκφώνησαν ομιλίες και πλαισίωσαν τα πάνελ συζήτησης.

——————————————————————————————————————

19 Ιουνίου 2023

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Κοινή Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE από το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κύπρου. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων των Εθνικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος LIFE της Ελλάδας και Κύπρου και του νέου Έργου LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού 101101858 – Greek LIFE Task Force plus (LIFE21-CAP-EL-GRLTF plus)

——————————————————————————————————————

28 Μαΐου 2023

Επιστημονικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το Επιστημονικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», το οποίο έλαβε χώρα στο γήπεδο Tae Kwo Do από 24 εώς 27 Μαΐου 2023.

——————————————————————————————————————

22 Φεβρουαρίου 2023

Ημερίδα «Προσαρμογή & Ανθεκτικότητα της Ελληνικής Οικονομίας στην Κλιματική Αλλαγή: Τομεακές & Τοπικές Διαστάσεις»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Ημερίδα «Προσαρμογή & Ανθεκτικότητα της Ελληνικής Οικονομίας στην Κλιματική Αλλαγή: Τομεακές & Τοπικές Διαστάσεις», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 στο Impact Hub Athens. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, ειδικότερα, πρόσφατες μελέτες και εργασίες του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΝΑ για την κλιματική προσαρμογή τομέων της ελληνικής οικονομίας (Γεωργία, Πολιτική Προστασία, Τουρισμός, Υγεία).

——————————————————————————————————————

17 Φεβρουαρίου 2023

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τίτλο «Navigating the Future», το οποίο διοργάνωσε η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στις 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

——————————————————————————————————————

27 Ιανουαρίου 2023

Ημερίδα ‘BIOMASS DAY’

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Ημερίδα ‘BIOMASS DAY’, σχετικά με το «ρόλο και τη συνεισφορά της Βιοενέργειας ως ενεργού κλάδου της Βιοοικονομίας στην αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης». Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των έργων Becoop (Α.Σ. 952930), BeCool (Α.Σ. 744821), Biomodel (Α.Σ. 101060476), Cee2act (Α.Σ 101060280) και MUSIC (Α.Σ. 857806), τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα – Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

——————————————————————————————————————

24 Οκτωβρίου 2022

Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) διοργάνωσε ένα εργαστήριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), που φιλοξενήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Δημοσιεύσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ελληνική Δημοκρατία. Πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα, Ελλάδα και ακολούθησε η 7η συνάντηση του FG-AI4NDM (25 – 26 Οκτωβρίου 2022) στον ίδιο χώρο.

——————————————————————————————————————

21 Οκτωβρίου 2022

Δημόσια διαβούλευση για την «Τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την “Τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των υφιστάμενων ΚΔΑΥ και την εφαρμογή των αρχών «ο ρυπαίνων πληρώνει» και «ευθύνη του παραγωγού».

——————————————————————————————————————

14 Οκτωβρίου 2022

15ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του ΕΚΠΑ

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το 15ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ο χορηγός του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://promitheasconference.wordpress.com/.

——————————————————————————————————————

12 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή μας στη συζήτηση για τη βελτίωση της πλατφόρμας OpenGov.

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη συζήτηση για τη βελτίωση της πλατφόρμας OpenGov, η οποία είχε στόχο για τους συμμετέχοντες «να μοιραστείτε πιο αναλυτικά την εμπειρία σας από τη χρήση του opengov, να μοιραστείτε σκέψεις για τη βελτίωση της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, εν γένει».

——————————————————————————————————————

12 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή μας στην έρευνα σχετικά με την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας OpenGov.

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στην έρευνα σχετικά με την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας OpenGov.

——————————————————————————————————————

9 Ιουλίου 2022

Δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση «για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την «αρχή της αναλογικότητας» και για τη «δυνατότητα όμορα γήπεδα ή οικόπεδα σε περιοχές με βιομηχανική χρήση που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη ή έχουν μισθωθεί με μακροχρόνια μίσθωση από τον ίδιο μισθωτή, να θεωρούνται ενιαία έκταση και εφαρμόζονται οι ισχύοντες στην περιοχή, για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όροι δόμησης, για το σύνολο της έκτασης αυτής».

——————————————————————————————————————

11 Μαΐου 2022

Δημόσια διαβούλευση της Σ.Μ.Π.Ε. του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, Περιφέρειας Αττικής

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση της Σ.Μ.Π.Ε. του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, Περιφέρειας Αττικής. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, το μικρό ποσοστό των τροποποιήσεων με θετική «Επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον-πράσινο».

——————————————————————————————————————

3 Φεβρουαρίου 2022

Δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) – Ενσωμάτωση Κεφαλαίου III της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132, όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου (L 186)»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) – Ενσωμάτωση Κεφαλαίου III της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132, όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου (L 186)». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τα περιεχόμενα της οδηγίας, στην οποία δεν αναφέρεται η εγγραφή των ελεύθερων επαγγελματιών.

——————————————————————————————————————

27 Ιανουαρίου 2022

Δημόσια διαβούλευση για τον «Εθνικό Κλιματικό Νόμο – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τον «Εθνικό Κλιματικό Νόμο – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών από τα κτίρια και την ενδυνάμωση της διάστασης της κλιματικής αλλαγής στην περιβαλλοντική αδειοδότηση.

——————————————————————————————————————

13 Νοεμβρίου 2021

Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη (Σκωτία) από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2021. Επιπλέον, παρακολουθήσαμε ορισμένα από τα “side events” της ΕΕ.

——————————————————————————————————————

16 Οκτωβρίου 2021

14ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του ΕΚΠΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 14ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το συνέδριο PROMITHEAS ξεκίνησε ως δραστηριότητα ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από το FP6 και αναπτύχθηκε ως ετήσιο συνέδριο για επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε θέματα πολιτικής για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Το 1ο Συνέδριο PROMITHEAS με τίτλο «Ενεργειακές Επενδύσεις και Εμπορικές Ευκαιρίες» το 2008 ήταν μια διήμερη εκδήλωση με επίκεντρο πολιτικά και επιστημονικά θέματα.
Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ο χορηγός του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://promitheasconference.wordpress.com/.

——————————————————————————————————————

24 Σεπτεμβρίου 2021

EuroGEO workshop 2021

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το «EuroGEO workshop 2021». Το φετινό συνέδριο εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία υποστηρίζεται και εξυπηρετείται από πληροφορίες, εργαλεία και προϊόντα Γεωπαρατήρησης, και κατέδειξε το ρόλο και τη συμμετοχή της ευρωπαϊκής κοινότητας φορέων Γεωπαρατήρησης στη διαμόρφωση και υλοποίηση του προγράμματος του GEO (Group on Earth Observation).

——————————————————————————————————————

5 Ιουλίου 2021

Δημόσια διαβούλευση για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Αττικής»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Αττικής». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις των ζημιών από την Κλιματική Αλλαγή, την εξαίρεση από την έρευνα για τις νήσους Κύθηρα και Αντικύθηρα.

——————————————————————————————————————

25 Μαΐου 2021

Δημόσια διαβούλευση της Σ.Μ.Π.Ε. του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, Περιφέρειας Αττικής

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση της Σ.Μ.Π.Ε. του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, Περιφέρειας Αττικής. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, το μικρό ποσοστό των τροποποιήσεων με θετική «Επίπτωση στο φυσικό περιβάλλον-πράσινο».

——————————————————————————————————————

11 Απριλίου 2021

Δημόσια διαβούλευση για το «Νέο Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για την Κυκλική Οικονομία – Οδικός Χάρτης»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το «Νέο Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για την Κυκλική Οικονομία – Οδικός Χάρτης». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις δράσεις για τη βιώσιμη κατανάλωση.

——————————————————————————————————————

19 Μαρτίου 2021

Δημόσια διαβούλευση για το «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τους τύπους των αποβλήτων που περιλαμβάνονται στους «τομείς προτεραιότητας», καθώς και τους φορείς που πρέπει να οργανώσουν την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

——————————————————————————————————————

22 Φεβρουαρίου 2021

Χορηγία του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του ΕΚΠΑ

Η ENVENA ΕΠΕ είναι την ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι χορηγός του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το συνέδριο PROMITHEAS ξεκίνησε ως δραστηριότητα ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από το FP6 και αναπτύχθηκε ως ετήσιο συνέδριο για επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε θέματα πολιτικής για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Το 1ο Συνέδριο PROMITHEAS με τίτλο «Ενεργειακές Επενδύσεις και Εμπορικές Ευκαιρίες» το 2008 ήταν μια διήμερη εκδήλωση με επίκεντρο πολιτικά και επιστημονικά θέματα.
Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΜΠ) και οργανώθηκαν από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ.
Δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://promitheasconference.wordpress.com/

——————————————————————————————————————

4 Ιανουαρίου 2021

Δημόσια διαβούλευση για την «Έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση και μετατροπή του εθνικού κτιριακού αποθέματος, αποτελούμενου από κατοικίες και εμπορικά κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, σε υψηλής ενεργειακής απόδοσης, απαλλαγμένο από ανθρακούχες εκπομπές έως το 2050»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την «Έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση και μετατροπή του εθνικού κτιριακού αποθέματος, αποτελούμενου από κατοικίες και εμπορικά κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, σε υψηλής ενεργειακής απόδοσης, απαλλαγμένο από ανθρακούχες εκπομπές έως το 2050». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τον αργό ρυθμό προόδου στην αξιολόγηση των υπαρχόντων κτιρίων, καθώς και προτάσεις για τα νέα κτίρια που θα κατασκευαστούν έως το 2050.

——————————————————————————————————————

3 Δεκεμβρίου 2020

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Προώθηση της Ανακύκλωσης – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Προώθηση της Ανακύκλωσης – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, το ‘Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού’ (ΠΔΕΠ), τη λειτουργία των ΚΔΑΥ και τη διαχείριση των υπολειμμάτων τους, καθώς και τα ελάχιστα στοιχεία που θα πρέπει να δημοσιοποιούν οι μονάδες διαχείριση αποβλήτων για την πληροφόρηση του κοινού.

——————————————————————————————————————

7 Οκτωβρίου 2020

13ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε μέσω Zoom το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Το συνέδριο διοργάνωσε το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ.

——————————————————————————————————————

3 Σεπτεμβρίου 2020

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τους στόχους για το ελάχιστο ποσοστό πρασίνου στις πόλεις, τις αυθαίρετες κατασκευές και την τροποποίηση των ορισμών των «παράκτιων υδάτων» και της «παράκτιας ζώνης» λόγω της κλιματικής αλλαγής.

——————————————————————————————————————

26 Αυγούστου 2020

Δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το ‘Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)’. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τους στόχους για την ανάκτηση υλικών/ενέργειας από τις ΜΕΑ, την παρακολούθηση της λειτουργίας τους και τα ελάχιστα στοιχεία που θα πρέπει να δημοσιοποιούν για την πληροφόρηση του κοινού.

——————————————————————————————————————

15 Ιουλίου 2020

Δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το ‘Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης’. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τα ΚΤΕΟ, τα οχήματα έργου και ειδικές δραστηριότητες (πυρηνελαιουργεία και λιπάσματα).

——————————————————————————————————————

13 Μαρτίου 2020

Δημόσια διαβούλευση για τον ‘Εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας’

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις διαδικασίας για την έκδοση ΑΕΠΟ και την κατάργηση της άδειας για τη συλλογή και μεταφορά μη επικίνδυνων αποβλήτων.

——————————————————————————————————————

4 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση με τίτλο «Χωρίς πλαστικά μιας-χρήσης – Το επόμενο βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την εκδήλωση με τίτλο «Χωρίς πλαστικά μιας-χρήσης – Το επόμενο βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη», η οποία έγινε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο συνεδρίες με ειδικούς για την πλαστική ρύπανση στους ωκεανούς μας από τον επιχειρηματικό τομέα, ακαδημαϊκούς, ΜΚΟ και λύσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά μιας-χρήσης.

——————————————————————————————————————

9 Ιανουαρίου 2020

Ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους – Κυκλική Οικονομία»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους – Κυκλική Οικονομία», την οποία οργάνωσαν στις 8 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

——————————————————————————————————————

18 Δεκεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και το αποτύπωμα των κατοικιών.

——————————————————————————————————————

9 Νοεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

——————————————————————————————————————

17 Σεπτεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την απλούστευση των διαδικασιών και την πρόσβαση των πολιτών σε γεωχωρικά δεδομένα.

——————————————————————————————————————

12 Ιουλίου 2019

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας του Ορίζοντα 2020

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, (European Innovation Council, EIC) του Ορίζοντα 2020. H Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας διοργάνωσε την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

——————————————————————————————————————

8 Μαΐου 2019

Ημερίδα με θέμα «Ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις & μελλοντικές τάσεις»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις & μελλοντικές τάσεις», η οποία έλαβε χώρα στο ΕΒΕΑ στην Αθήνα στις 7 Μαΐου. Επαγγελματίες του κλάδου παρουσίασαν τις νέες τάσεις που επικρατούν στην διεθνή αγορά, ενώ απάντησαν σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση και λειτουργίας μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα γενικότερα.

——————————————————————————————————————

10 Απριλίου 2019

Εκδήλωση «Ενάρετος Κύκλος» – Κυκλική Οικονομία

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την εκδήλωση «Ενάρετος Κύκλος- Κυκλική Οικονομία» στην Αθήνα στις 8 και 9 Απριλίου. Γύρω από το τραπέζι παρευρίσκονταν Έλληνες υπουργοί και εμπειρογνώμονες, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εμπειρογνώμονες από πόλεις, περιφέρειες και εταιρείες από όλη την Ευρώπη.

——————————————————————————————————————

15 Μαρτίου 2019

Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. με θέμα » Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

——————————————————————————————————————

4 Φεβρουαρίου 2019

Διημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση: η ανάγκη για γνώση, συνέργειες και δράσεις»

Η ENVENA ΕΠΕ παρέστη στην διημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση: η ανάγκη για γνώση, συνέργειες και δράσεις» που έλαβε χώρα στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η διημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου Μarliter, το οποίο αφορά “Κοινές δράσεις για την αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών σε βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και εργαλεία παρακολούθησης με στόχο τον περιορισμό των θαλάσσιων απορριμμάτων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Joint Operational Programme «Black Sea Basin 2014-2020″, The European Neighbourhood Instrument – ENI).
Εταίροι του έργου αποτελούν ο Τομέας Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Black Sea NGO Network από τη Βουλγαρία, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Mare Nostrum of Constanta από την Ρουμανία, το Ερευνητικό Κέντρο Ukrainian Scientific Center of Ecology of the Sea of Odessa από την Ουκρανία και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Black Sea Eco Academy of Batumi από την Γεωργία.

——————————————————————————————————————

3 Δεκεμβρίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τους στόχους και τις μεθόδους επίτευξης αυτών.

——————————————————————————————————————

9 Νοεμβρίου 2018

Διεθνές Συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων» που διοργάνωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διεθνείς Φορείς των Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, FIG – International Federation of Surveyors, UIA – International Union of Architects, ECCE – European Council of Civil Engineers και το Διεθνή Οργανισμό UNECE WPLA– Working Party on Land Administration, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στόχος του Συνεδρίου είναι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των Μηχανικών, να ενισχύσει τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις στην κατασκευαστική βιομηχανία, στην αγορά ακινήτων και στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

——————————————————————————————————————

8 Οκτωβρίου 2018

Διεθνές Συνέδριο «SmartStatistics4SmartCities»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο για τα «SmartStatistics4SmartCities» που διοργάνωσαν η Eurostat, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το 2ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτωβρίου 2018 στην Καλαμάτα. Οι ομιλητές προέρχονται από τις διοικήσεις των πόλεων, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τον ιδιωτικό τομέα και τις στατιστικές υπηρεσίες.

——————————————————————————————————————

21 Ιουλίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για το Έργο με τίτλο «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση των Τεχνικών Προδιαγραφών για το Έργο με τίτλο «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν διάθεση των Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών δεδομένων (τουλάχιστον των πρωτογενών δεδομένων) προς το κοινό.

——————————————————————————————————————

25 Ιουνίου 2018

Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ και ολοκληρώνεται στις 26 Ιουνίου 2018.

——————————————————————————————————————

30 Μαΐου 2018

Δημόσια διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για την Κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Πε.Σ.Π.Κ.Α) Περιφέρειας Αττικής

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών για την Κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Πε.Σ.Π.Κ.Α) της Περιφέρειας Αττικής. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στο σύνδεσμο “Διαβουλεύσεις” και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

——————————————————————————————————————

1 Μαρτίου 2018

Δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την αξιολόγηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Η αξιολόγηση εξετάζει την αποτελεσματικότητα και το επίπεδο εφαρμογής της Στρατηγικής βάσει των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί κατά την έγκριση της τον Απρίλιο του 2013, αλλά και σε σχέση με τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται από τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή και γενικότερα τις νέες εξελίξεις.

——————————————————————————————————————

23 Φεβρουαρίου 2018

Συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο για τα «Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις» που διοργάνωσαν το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και το Energypress στις 22 & 23 Φεβρουαρίου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.

——————————————————————————————————————

7 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις αρμοδιότητες των ΦοΣΔΑ.

——————————————————————————————————————

25 Ιανουαρίου 2018

Ανοικτή Διαβούλευση της ΓΓΕΤ στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3)

Η ENVENA ΕΠΕ δήλωσε συμμετοχή στην ανοικτή διαβούλευση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Η εταιρεία δήλωσε συμμετοχή στις Πλατφόρμες Καινοτομίας «Ενέργεια» και «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

——————————————————————————————————————