Νέα

9 Ιανουαρίου 2020

Ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους – Κυκλική Οικονομία»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους – Κυκλική Οικονομία», την οποία οργάνωσαν στις 8 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

——————————————————————————————————————

18 Δεκεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και το αποτύπωμα των κατοικιών.

——————————————————————————————————————

9 Νοεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

——————————————————————————————————————

17 Σεπτεμβρίου 2019

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, την απλούστευση των διαδικασιών και την πρόσβαση των πολιτών σε γεωχωρικά δεδομένα.

——————————————————————————————————————

12 Ιουλίου 2019

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας του Ορίζοντα 2020

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, (European Innovation Council, EIC) του Ορίζοντα 2020. H Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας διοργάνωσε την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

——————————————————————————————————————

8 Μαΐου 2019

Ημερίδα με θέμα «Ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις & μελλοντικές τάσεις»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Ελληνικές Εμπορευματικές Μεταφορές: Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις & μελλοντικές τάσεις», η οποία έλαβε χώρα στο ΕΒΕΑ στην Αθήνα στις 7 Μαΐου. Επαγγελματίες του κλάδου παρουσίασαν τις νέες τάσεις που επικρατούν στην διεθνή αγορά, ενώ απάντησαν σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση και λειτουργίας μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα γενικότερα.

——————————————————————————————————————

10 Απριλίου 2019

Εκδήλωση «Ενάρετος Κύκλος» – Κυκλική Οικονομία

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την εκδήλωση «Ενάρετος Κύκλος- Κυκλική Οικονομία» στην Αθήνα στις 8 και 9 Απριλίου. Γύρω από το τραπέζι παρευρίσκονταν Έλληνες υπουργοί και εμπειρογνώμονες, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εμπειρογνώμονες από πόλεις, περιφέρειες και εταιρείες από όλη την Ευρώπη.

——————————————————————————————————————

15 Μαρτίου 2019

Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. με θέμα » Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

——————————————————————————————————————

4 Φεβρουαρίου 2019

Διημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση: η ανάγκη για γνώση, συνέργειες και δράσεις»

Η ENVENA ΕΠΕ παρέστη στην διημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση: η ανάγκη για γνώση, συνέργειες και δράσεις» που έλαβε χώρα στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η διημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου Μarliter, το οποίο αφορά “Κοινές δράσεις για την αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών σε βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και εργαλεία παρακολούθησης με στόχο τον περιορισμό των θαλάσσιων απορριμμάτων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Joint Operational Programme «Black Sea Basin 2014-2020″, The European Neighbourhood Instrument – ENI).
Εταίροι του έργου αποτελούν ο Τομέας Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Black Sea NGO Network από τη Βουλγαρία, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Mare Nostrum of Constanta από την Ρουμανία, το Ερευνητικό Κέντρο Ukrainian Scientific Center of Ecology of the Sea of Odessa από την Ουκρανία και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Black Sea Eco Academy of Batumi από την Γεωργία.

——————————————————————————————————————

3 Δεκεμβρίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τους στόχους και τις μεθόδους επίτευξης αυτών.

——————————————————————————————————————

9 Νοεμβρίου 2018

Διεθνές Συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων» που διοργάνωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διεθνείς Φορείς των Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, FIG – International Federation of Surveyors, UIA – International Union of Architects, ECCE – European Council of Civil Engineers και το Διεθνή Οργανισμό UNECE WPLA– Working Party on Land Administration, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στόχος του Συνεδρίου είναι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των Μηχανικών, να ενισχύσει τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις στην κατασκευαστική βιομηχανία, στην αγορά ακινήτων και στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

——————————————————————————————————————

8 Οκτωβρίου 2018

Διεθνές Συνέδριο «SmartStatistics4SmartCities»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο για τα «SmartStatistics4SmartCities» που διοργάνωσαν η Eurostat, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το 2ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτωβρίου 2018 στην Καλαμάτα. Οι ομιλητές προέρχονται από τις διοικήσεις των πόλεων, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τον ιδιωτικό τομέα και τις στατιστικές υπηρεσίες.

——————————————————————————————————————

21 Ιουλίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για το Έργο με τίτλο «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση των Τεχνικών Προδιαγραφών για το Έργο με τίτλο «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου». Τα σχόλιά μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν διάθεση των Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών δεδομένων (τουλάχιστον των πρωτογενών δεδομένων) προς το κοινό.

——————————————————————————————————————

25 Ιουνίου 2018

Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ και ολοκληρώνεται στις 26 Ιουνίου 2018.

——————————————————————————————————————

30 Μαΐου 2018

Δημόσια διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για την Κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Πε.Σ.Π.Κ.Α) Περιφέρειας Αττικής

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών για την Κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Πε.Σ.Π.Κ.Α) της Περιφέρειας Αττικής. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στο σύνδεσμο “Διαβουλεύσεις” και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

——————————————————————————————————————

1 Μαρτίου 2018

Δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την αξιολόγηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Η αξιολόγηση εξετάζει την αποτελεσματικότητα και το επίπεδο εφαρμογής της Στρατηγικής βάσει των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί κατά την έγκριση της τον Απρίλιο του 2013, αλλά και σε σχέση με τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται από τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή και γενικότερα τις νέες εξελίξεις.

——————————————————————————————————————

23 Φεβρουαρίου 2018

Συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο για τα «Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις» που διοργάνωσαν το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και το Energypress στις 22 & 23 Φεβρουαρίου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.

——————————————————————————————————————

7 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις αρμοδιότητες των ΦοΣΔΑ.

——————————————————————————————————————

25 Ιανουαρίου 2018

Ανοικτή Διαβούλευση της ΓΓΕΤ στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3)

Η ENVENA ΕΠΕ δήλωσε συμμετοχή στην ανοικτή διαβούλευση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Η εταιρεία δήλωσε συμμετοχή στις Πλατφόρμες Καινοτομίας «Ενέργεια» και «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

——————————————————————————————————————

22 Νοεμβρίου 2017

Δημόσια Διαβούλευση για την «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τη γνωμοδότηση των ΦΔΠΠ για την απόδοση ευθυνών σε περιστατικά υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

——————————————————————————————————————

26 Σεπτεμβρίου 2017

Ημερίδα «Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020″

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Ημερίδα «Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020″ που οργανώθηκε από το ΕΚΤ στις 26/9 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Bασ. Κωνσταντίνου 48).

——————————————————————————————————————

20 Ιουλίου 2017

Δημόσια Διαβούλευση για τη «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τη «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν διάθεση των Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών πληροφοριών (τουλάχιστον των πρωτογενών στοιχείων) προς το κοινό.

——————————————————————————————————————

2 Ιουνίου 2017

Δημόσια Διαβούλευση για τα προγράμματα μέτρων για την επίτευξη της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλασσίων υδάτων της χώρας

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για τα προγράμματα μέτρων για την επίτευξη της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλασσίων υδάτων της χώρας. Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ‘Υδρογραφικές Συνθήκες’ και τις διασυνοριακές επιπτώσεις.

——————————————————————————————————————

4 Μαΐου 2017

2nd CITY CONNECT: FORUM

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το 2nd CITY CONNECT: FORUM που οργανώθηκε από το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) την Πέμπτη 4 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το «Νέο θεσμικό πλαίσιο περί δημοσίων συμβάσεων» και έγινε «Παρουσίαση καλών πρακτικών στους ΟΤΑ».

——————————————————————————————————————

27 Απριλίου 2017

Συνέδριο «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το συνέδριο «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» (Αθήνα, 27 Απριλίου 2017) που συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Hotel (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, ΤΚ 10437, Αθήνα).

——————————————————————————————————————

17 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης»

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο χρήσεων γης σε ‘τεχνολογικά πάρκα’ και σε ‘βιομηχανικές περιοχές’.

——————————————————————————————————————

5 Μαρτίου 2017

Διεθνής έκθεση “Verde.Tec”

Η ENVENA ΕΠΕ επισκέφτηκε την 1η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος (2-5 Μαρτίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία) και παρακολούθησε ορισμένες από της ομιλίες που έγιναν στο “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση.

——————————————————————————————————————

2 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα «Η διαχείριση των Βιοαποβλήτων»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα «Η διαχείριση των Βιοαποβλήτων», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Σκοπός της ημερίδας ήταν «να εξειδικευτεί το σύνολο των ενεργειών για την διαχείριση των οργανικών αποβλήτων (βιοαποβλήτων), μιας σημαντικής δράσης για την επίτευξη των στόχων που θέτει το Νέο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και τα τοπικά σχέδια των Δήμων.»

——————————————————————————————————————

5 Ιανουαρίου 2017

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Εξειδίκευση περιεχομένου Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)…».

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Εξειδίκευση περιεχομένου Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ), σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4414/2016 (Α΄149)». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν την ιεράρχιση και αξιολόγηση των μέτρων και δράσεων, καθώς και την αναφορά στις υφιστάμενες προβλέψεις για διαχρονικές μεταβολές και τάσεις.

——————————————————————————————————————

28 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός».

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ορισμό της «κλιματικής αλλαγής» και τις προβλέψεις των επιπτώσεων αυτής στις ‘Αλληλεπιδράσεις χερσαίου και θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού’.

——————————————————————————————————————

21 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση του Ν.2939/2001 σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του Ν.2939/2001 – Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων – Ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) και άλλες διατάξεις». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν την ιεράρχηση των εργασιών για τα βιοαπόβλητα, τον υπόχρεο για τις «μικρές ποσότητες επικινδύνων αποβλήτων οικιακής χρήσης» όταν αυτά προέρχονται από διαφορετικά προϊόντα και τέλος την προσθήκη κι άλλων αποβλήτων στις διατάξεις το νόμου.

——————————————————————————————————————

18 Νοεμβρίου 2016

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός -Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός -Βιώσιμη Ανάπτυξη». Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις περιοχές NATURA2000 και τον τρόπο εκπόνησης των μελετών.

——————————————————————————————————————

7 Οκτωβρίου 2016

Ημερίδα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα Copernicus

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ‘Ημερίδα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα Copernicus στην Ελλάδα’, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας οργάνωσαν από κοινού ενημερωτική ημερίδα για τους χρήστες των υπηρεσιών του Προγράμματος Παρατήρησης Γης (Earth Observation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus. Η ημερίδα αυτή είχε στόχο την ενεργότερη εμπλοκή (user uptake) των χρηστών –υπαρχόντων και δυνητικών– των υπηρεσιών του Copernicus (δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες), μέσω της ευαισθητοποίησής τους και της αναλυτικότερης ενημέρωσής τους για τις δυνατότητες που παρέχονται από το Πρόγραμμα. Περαιτέρω, αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πυρήνα χρηστών που θα αποτελέσουν την βάση για το μελλοντικό, διευρυμένο, δίκτυο χρηστών των υπηρεσιών Copernicus.

——————————————————————————————————————

4 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση της νομοθεσίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης στα Ελαιουργεία.

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την τροποποίηση της νομοθεσίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης στα ελαιουργεία. Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, μεταξύ άλλων, τις προδιαγραφές για τις δειγματοληψίες και την υδρολίπανση.

——————————————————————————————————————

27 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερίδα αφιερωμένη στη Διάσκεψη COP 22 της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» (αμφιθέατρο ισογείου ΥΠΕΝ, Λ. Μεσογείων 119), η οποία ήταν αφιερωμένη στην 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP22 της UNFCCC) που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μαρακές του Μαρόκου, στις 7-18 Νοεμβρίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση του κοινού, των ΜΜΕ, της κοινωνίας των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με τη θεματολογία και τις αναμενόμενες αποφάσεις της COP22.

——————————————————————————————————————

21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέδριο ‘COMECAP 2016’

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το ‘13ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας – Φυσικής της Ατμόσφαιρας’, το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 19-21 Σεπτεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν μεθοδολογίες, εργαλεία, θεωρητικές προσεγγίσεις και μετρήσεις.

——————————————————————————————————————

16 Ιουνίου 2016

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξόρυξης και Εναλλακτικών Μεθόδων Διαχείρισης Αποβλήτων

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το ‘2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξόρυξης και Εναλλακτικών Μεθόδων Διαχείρισης Αποβλήτων’ (Αθήνα, Αίγλη Ζαππείου, 15-16 Ιουνίου 2016).

——————————————————————————————————————

9 Ιουνίου 2016

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα LIFE

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα LIFE που έγινε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Λ. Μεσογείων 119. Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων LIFE θα είναι ανοιχτή μέχρι και το Σεπτέμβριο.

——————————————————————————————————————

17 Μαΐου 2016

Εκδήλωση με θέμα: «Αειφορική διαχείριση των απορριμμάτων για το περιβάλλον και την οικονομία»

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα: «Αειφορική διαχείριση των απορριμμάτων για το περιβάλλον και την οικονομία». Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρουσίασε τα αποτελέσματα και τις καλές πρακτικές των έργων LIFE+ «Waste2bio» και «WASTECOSMART», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός).

——————————————————————————————————————

25 Απριλίου 2016

Στρογγυλή τράπεζα για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής που διοργάνωσαν η ‘Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής’ και το ‘Ελληνικό Παράρτημα της Λέσχης της Ρώμης’, η οποία έλαβε χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν «να τονώσει την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις επιλογές και τις ενέργειες για να αντιστραφεί το τσουνάμι της παγκόσμιας καταστροφής.»

——————————————————————————————————————

22 Μαρτίου 2016

Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη, με τίτλο: «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential» την Τρίτη 22 Μαρτίου, το οποίο διοργάνωσαν, στο Athenaeum Intercontinental Hotel, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης ‘Hellenic Association for Energy Economic, παράρτημα της Ιnternational Association for Energy Economics’. Στίχος του συνεδρίου ήταν να γίνει μία ιδιαίτερα ουσιαστική και δημιουργική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της αγοράς ενέργειας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, καθώς την επίδραση που θα έχει αυτή στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

——————————————————————————————————————

21 Μαρτίου 2016

Ημερίδα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, με θέμα «Δασοπονία με το βλέμμα στο μέλλον». Η ημερίδα έλαβε χώρα την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, στη συνεδριακή αίθουσα Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (Ιλίσια, Αθήνα). Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ) του ΥΠΕΝ και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

——————————————————————————————————————

3 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση της Έκθεσης για την Κατάσταση και τις Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Περιβάλλοντος 2015 (SOER 2015)

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την παρουσίαση της Έκθεσης για την Κατάσταση και τις Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Περιβάλλοντος 2015 (SOER 2015) από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος Δρα Hans Bruyninckx. Η παρουσίαση έγινε σήμερα Τετάρτη στο Αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Η έκθεση είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.eea.europa.eu/soer-2015/synthesis/to-eyropaiko-periballon-2014-katastasi

——————————————————————————————————————

27 Ιανουαρίου 2016

Συνέδριο με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού- Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη».

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το Συνέδριο με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού- Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη», το οποίο έλαβε χώρα στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2016, στο χώρο «The HUB Events» στην Αθήνα. Με βασικό άξονα την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη διαχείριση του αστικού νερού, το συνέδριο είχε ως στόχο να παρουσιάσει τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες από την υλοποίηση του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, και αφετέρου να προσεγγίζει τα ευρύτερα θέματα βιώσιμης διαχείρισης του αστικού νερού σε πολιτικό, τεχνολογικό και επικοινωνιακό επίπεδο προτείνοντας παράλληλα καλές πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

——————————————————————————————————————

15 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα ‘Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων στα πλαίσια μιας Ολοκληρωμένης Αειφόρου Διαχείρισης’.

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την Ημερίδα ‘Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων στα πλαίσια μιας Ολοκληρωμένης Αειφόρου Διαχείρισης’, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΜΠ. Την ημερίδα διοργάνωσε το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – www.wtert.gr) σε συνεργασία με το ΕΜΠ.

——————————————————————————————————————

8 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στη Δημόσια Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ).

Η ENVENA ΕΠΕ συμμετείχε στη Δημόσια Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ). Τα σχετικά σχόλια περιλαμβάνουν γενικές (σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση) και ειδικές (π.χ. δράσεις-μέτρα) παρατηρήσεις. Το προτεινόμενο κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr.

——————————————————————————————————————

9 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στο 8o Συνέδριο ‘FOSSCOMM’.

Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο FOSSCOMM 2015 (7-8 Νοεμβρίου 2015, ΤΕΙ Αθήνας), με θέμα τη χρήση ανοικτού λογισμικού και ανοικτών δεδομένων. Το φετινό FOSSCOMM οργανώθηκε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και τους φοιτητές του.
Η παρουσίαση της ENVENA ΕΠΕ είχε θέμα τα «Ανοιχτά δεδομένα και προστασία του περιβάλλοντος» και περιελάμβανε πληροφορίες για τα διαθέσιμα ανοικτά δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο η επιστημονική κοινότητα, όσο και οι πολίτες.

——————————————————————————————————————

30 Οκτωβρίου 2015

Ημερίδα AGRO-LESS «Κοινές πρακτικές της γεωργίας μειωμένων εισροών».

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την τελική ημερίδα του έργου AGRO-LESS «Κοινές πρακτικές της γεωργίας μειωμένων εισροών» που έλαβε χώρα στις 30 Οκτώβριου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Το έργο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013. Στην ημερίδα, που διοργάνωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το έργο, στόχος του οποίου είναι η υιοθέτηση ενός στρατηγικού πλαισίου στην διασυνοριακή περιοχή για την υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού στην εφαρμογή γεωργικών πρακτικών μειωμένων εισροών σε ότι αφορά στις δραστηριότητές του (άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία) έτσι ώστε να μειωθεί η επίπτωση των δραστηριοτήτων αυτών στο περιβάλλον και να αυξηθεί η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

——————————————————————————————————————

24 Αυγούστου 2015

Επερχόμενα συνέδρια.

- Το ‘4ο Διεθνές Ευρασιατικό Συνέδριο για τις Μαθηματικές Επιστήμες και Εφαρμογές’ (IECMSA-2015) θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «President Hotel».
- Το ‘Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2015’ θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 2 – 3 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Stratos Vassilikos».
- Το ‘4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για Περιβαλλοντικές Εφαρμογές των Προχωρημένων Διεργασιών Οξείδωσης’ (EAAOP4) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».
- Το ‘29ο Διεθνές Συνέδριο EFFoST’ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2015 με θέμα: Επιστήμης Τροφίμων Έρευνα και Καινοτομία: Παροχή βιώσιμων λύσεων για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία. Το 29ο Διεθνές Συνέδριο EFFoST θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

——————————————————————————————————————

12 Ιουνίου 2015

Ημερίδα «Συνέργειες Αποβλήτων και Πόρων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στις Μεσογειακές Χώρες».

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα με τίτλο «Συνέργειες Αποβλήτων και Πόρων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στις Μεσογειακές Χώρες», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην Αθήνα, στα ιστορικά κτήρια του ΕΜΠ (Πατησίων 42, Κτήριο Αβέρωφ).
Την ημερίδα διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) με την υποστήριξη της International Solid Waste Association (ISWA). Στην ημερίδα, παρευρέθησαν εξέχοντες επιστήμονες από όλο τον κόσμο στη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ISWA, David Newman.

——————————————————————————————————————

29 Μαῒου 2015

Συνέδριο ‘European Maritime Day’.

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το Συνέδριο ‘European Maritime Day’ (28-29 Μαΐου, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα), το οποίο επικεντρώθηκε στα λιμάνια και τις ακτές ως κινητήρες για ‘γαλάζια ανάπτυξη’. Το Συνέδριο ‘European Maritime Day’ φιλοξενεί συναντήσεις εργασίας υψηλού επιπέδου και προσελκύει αντιπρόσωπους και οι εμπειρογνώμονες από ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Ομιλητές, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Επίτροποι, διευθύνοντες σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες, συζητούν το φάσμα των ευκαιριών και τις μεγάλες προκλήσεις που παρουσιάζουν οι ακτές και οι θάλασσες, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργιών. Το Συνέδριο ‘European Maritime Day’ συγκέντρωσε πάνω από 1.300 συμμετέχοντες για να συζητήσουν σχετικά με τις δυνατότητες της ‘γαλάζιας οικονομίας’.

——————————————————————————————————————

25 Μαῒου 2015

Συμμετοχή της ENVENA ΕΠΕ στο Διεθνές Συνέδριο ‘RECIS 2015’.

Η ENVENA ΕΠΕ ήταν ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο RECIS 2015 (22-23 Μαΐου 2015, Σαντορίνη), με θέμα «Κινητές μονάδες διαχείρισης αποβλήτων: Νομοθετικό Πλαίσιο, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση και Παραδείγματα». Οι κινητές μονάδες για τη διαχείριση των αποβλήτων θα πρέπει να εξεταστούν για την περίπτωση των νησιών, δεδομένου ότι οι ποσότητες των παραγόμενων αποβλήτων δεν δικαιολογούν την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας σε μικρά νησιά. Η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ υπάρχουν κινητές μονάδες για τη διαχείριση των ΑΣΑ, νοσοκομειακών αποβλήτων (αποστείρωση), λυμάτων κ.λπ.
Ο στόχος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την ανακύκλωση σε νησιωτικές περιοχές εκπληρώθηκε, καθώς κατόρθωσε να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης στα νησιά.»

——————————————————————————————————————

21 Μαῒου 2015

Διεθνές Συνέδριο ‘Επεξεργασία και αξιοποίηση των στερεών και υγρών βιομηχανικών αποβλήτων’.

Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε το Διεθνές Συνέδριο ‘Επεξεργασία και αξιοποίηση των στερεών και υγρών βιομηχανικών αποβλήτων’, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα (21 – 23 Μαΐου). Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και τον Ελληνικό Υδατικό Σύνδεσμο (ΕΥΣ). Ο ΕΥΣ είναι το ελληνικό διοικητικό μέλος της IWA (Διεθνούς Ένωσης Υδάτων). Οι Θεματικές Ενότητες περιλαμβάνουν:
• Επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων
• Απομάκρυνση των βιομηχανικών ρύπων
• Βιομηχανική Συμβίωση ως ένα επιχειρηματικό μοντέλο
• Eco-Industrial Parks
• Οικονομικά Περιβάλλοντος στη Βιομηχανία
• Αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων
• Επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων
• Εργαλεία για τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων
• Αποδοτικότητα των πόρων στις βιομηχανικές διαδικασίες παραγωγής
• Ανάκτηση πόρων (θρεπτικές ουσίες, ενέργεια, νερό, βιοπλαστικά, κλπ)
• Η χρήση της ενέργειας στη βιομηχανία

——————————————————————————————————————

5 Μαῒου 2015

Διεθνές Συνέδριο ‘RECIS 2015’.

Η ENVENA ΕΠΕ θα είναι ένας από τους ομιλητές στο συνέδριο RECIS 2015 (22-23 Μαΐου 2015, Σαντορίνη), με θέμα «Κινητές μονάδες διαχείρισης αποβλήτων: Νομοθετικό Πλαίσιο, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση και Παραδείγματα». Στόχος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015) είναι «να αποτελέσει τόπο ενημέρωσης και συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων για το ζήτημα, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών φορέων, των εκπροσώπων των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών και των εταιρειών του χώρου ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης στα νησιά.»

——————————————————————————————————————

1 Απριλίου 2015

Διεθνής Ημερίδα για την προώθηση συνεργατικών σχημάτων μεταξύ Δημόσιου, Ιδιωτικού τομέα και οργανωμένων Πολιτών (public, private, People partnerships ή ppPp model) για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Το E.R.F.C. (European Regional Framework for Co-operation) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου REMIDA και της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη σύσταση συνεργατικών σχημάτων μεταξύ Δημόσιου, Ιδιωτικού τομέα και οργανωμένων Πολιτών για τη μείωση του ενεργειακού κόστους διοργάνωσε τη Διεθνή Ημερίδα στις 31 Μαρτίου 2015 στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Μετρό Ευαγγελισμός).
Η ENVENA ΕΠΕ παρακολούθησε την ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Σύλλογο των Γενικών Γραμματέων των Δήμων στην Ελλάδα και το SD MED. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν συναφείς πρωτοβουλίες από την παγκόσμια κοινότητα από τους:
• Blue Economy 0 Emissions – South Africa
• ECOPOWER – Belgium
• ResCoop – Europe
• Ethical Banking for energy – Croatia
• Energy Academy on Samsø – Denmark
• ElektrizitätsWerke Schönau – Germany.

——————————————————————————————————————

26 Μαρτίου 2015

Διεθνές Συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015) θα λάβει χώρα στις 22-23 Μαΐου 2015 στη Σαντορίνη. Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου «Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές, δηλαδή το μικρό μέγεθος σε μόνιμο πληθυσμό και έκταση, ή άνιση κατανομή της παραγωγής των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού, ο ολοένα αυξανόμενος όγκος τουριστών που δέχονται, η ανάγκη για μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών διά θαλάσσης προς τα κέντρα συγκέντρωσης και επεξεργασίας, η απόσταση από τους τελικούς αποδέκτες των ανακυκλωμένων υλικών είναι μερικές από τις βασικότερες επιπρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν και που η αντιμετώπισή τους απαιτεί ειδικές ρυθμίσεις και σωστή οργάνωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπρόσθετα, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές επηρεάζουν το κόστος και την αποδοτικότητα των συστημάτων διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων τους.»

——————————————————————————————————————

24 Μαρτίου 2015

Επιστημονική Ημερίδα «Αειφόρος Τουρισμός και Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Τουρισμός και Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 16:00-19:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

——————————————————————————————————————

11 Φεβρουαρίου 2015

Συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) διοργανώνουν τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική».

——————————————————————————————————————